TERRA MADRE 2011, VALL D´ALBA.

El passat dimecres, dia 7 de desembre a Vall d´Alba també vam celebrar el Terra Madre Day, va ser a l´escola municipal i va ser amb els que més tenen a dir del futur de l´aliment: les xiquetes i els xiquets. Per manca de temps no vam poder fer partícips a tots els cursos, però ho tenim pendent: tots i totes les tutores estan molt interessades així que, després de les festes de Nadal,reprendrem la tasca.
Què vam fer?:
Primer presentàrem Slow Food i Terra Madre, parlàrem dels productes de l´Arca del Gust valencians (formatge de Guirra, els diferents olis d´oliva, els vins de microvinya, les panses,…)dels Baluarts (l´oli de Oliveres mil•lenàries)…
Els vàrem presentar un cistell amb productes de temporada jugant a conèixer els orígens i la forma de producció de cada aliment. També vam debatir amb una patata com a argument, una patata de França industrial vs. una patata biològica de Vistabella, com és possible que al mercat una costi 0,18 €/kg i l´altra la paguem a 1 Euro? com es pot viure de l´agricultura? per què no tirar pesticides? per a que serveix la biodiversitat? què és km 0?
La veritat és que la lògica dels xiquets és aplanadora i eixa curiositat tan famolenca que tenen et fan replanterjar-te cada axioma que els presentes. Ells ho van passar bé però nosaltres molt més.
Després vam parlar dels sentits, pel temps que teníem només vam jugar amb el gust i l´olfacte deixant per a més avant els tres restants. Tastàrem els 5 sabors : dolç, salat, amarg, àcid i umami ( quin descobriment!! ) amb dissolucions i després ens vam tapar els ulls per olorar la vida: espècies, flors,fruites, productes el•laborats,… en fi molt divertit i crec que alguna cosa vam aprendre, tots.
Seguirem contant el treball que anem fent gràcies a la curiositat dels nens i nenes i a les facilitats dels mestres i tutors del col•legi públic de Vall d´Alba, a vore si per al curs vinent podem encetar algun projecte amb continuïtat, per nosaltres encantats!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CA EN FR ES