De Nadal a Carnestoltes , set setmanes desimboltes…

En aquestos mesos tenim tot un seguit de festes: Carnestoltes, el tercer diumenge de Quaresma, La Magdalena, Sant Josep, fires i atraccions.

Estem dins de la Quaresma, quaranta i uns pocs dies més, del dimecres de Cendra fins al diumenge de Pasqua de Resurrecció. El recolliment i l´abstinència regnen en aquest període. Ens trobem en la nostra cuina popular cristiana davant d´un temps de purificació, d´abstenció de menjar carn i el triomf del bacallà, els salaons i el peix. Cas a part eren les famoses butlles de carn que donava el papa a canvi de fer un pagament, i que eximia de l´obligació de no menjar carn en la vigília de certs dies de dejuni i abstinència

Castelló i la seua cuina. Tradicions, històries i receptes.

Joan i Pere Agustí.

No anem a ser tan papistes però de butlles també en vendrem nosaltres. Si carn vol, carn tindrà. Si per la raó que sigue vol abstenir-se, opcions hi haurà. Més o menys com la resta de l´any…Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CA EN FR ES