EN TRÀNSIT…

Així, estem, així seguim , quasi és la nostra forma natural de ser i estar però ara, aquestos dies més fàcil d´explicar:

Sol i calor de dia, estiuet de Sant Martí li diuen, fresca a la nit, quasi fred per moments i humetat: tota.

S´acaben les hortalisses de l´hort estiuenc, últimes pebreres i albergínies, vestigis de tomata, les carabassetes s´han fet majors i ja són carabasses…les figues han deixat pas a les magranes, les pomes i les serves (qui en tinguera!), als bancals van arribant els habitants de l´hivern: primeres cols, cards, carxofes , espinacs i fins i tot alguna fava, estan bojos aquestos “caduferos”… (benicarlandos)

El trànsit, més metafísic també el vivim nosaltres en el nostre dia a dia, estem poc a poc, intentant canviar el pes de lloc, re-acomodar-nos ara que tot pareix una mica més assentat: les oliveres ens tornen a reconèixer, caldrà sembrar el gra i pensar en què volem ser la primavera que ve, sempre m´ha admirat la capacitat d´organització de la gent del camp: has de fer hui pel que puga germinar en quinze dies, per collir d´ací a tres o quatre mesos. Nosaltres ara estem mirant també pels propers quatre o cinc anys…

Contínuament en trànsit, com la gent, les famílies que segueixen buscant l´indret on tornar a posar el niu, ací encara no hem decidit com els el deixarem fer, si serà de fang com el de les orenetes, de fils i arams com el de les garses o de branquetes i fulles com els dels gafarrons. La nostra casa calenta i ferma i si ens sobra alguna cosa ja exercirem la nostra caritat, que total per Nadal encara falta un mes i per al judici final ni se sap …

En trànsit: de la Tardor a l´Hivern, de la tomata a la col, passant per les llegums.

En trànsit: del transformar al produir, de la cuina a la terra.

En trànsit: de la búsqueda a l´assentament.

Que tinguen sort, que tinguem sort….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CA EN FR ES