Qui és Yelel Cañas per a nosaltres?

No podem eixir al món tant com volguérem així que hem decidit portar a tot el món que puguem a casa nostra…
Ja fa un temps que ens rondava la idea, faltava començar a caminar-la i pareix que ja hem donat el primer pas, ja anem fent-lo però serà el dissabte 5 de Novembre quan l’ensenyarem i començarem a gaudir d’aquesta meravellosa experiència:
Volem seguir aprenent, volem compartir amb els nostres amics/clients la nostra sort,  les experiències de gent d’arreu del món que no només tenen coses a ensenyar-nos a la cuina, també en el seu dia a dia, en la seva forma d’entendre la gastronomia, el producte i l’amor a la terra.
Comencem amb el que tenim més a prop: “El Mas”, “La Masía” per a ells però vista des d´una visió molt més cosmopolita i universal del que nosaltres som capaços de comprendre (de moment)
Yelel Cañas Formiconi és un jove viatger criat en un mas de Puertomingalvo que als 18 anys va empendre el vol, de tant en tant es para, picoteja, fa niu , deixa petjada i torna a volar: Londres, América Llatina i el sud-est Asiàtic ja el coneixen, a Castelló poc, fem un tastet de la seva cuina i la seva energia?

Intervenció de Yelel durant l’encontre internacional d’Slow Food, Terra Madre (Turín), el passat setembre

Yelel és una persona que irradia positivisme i passió, sempre obert a experimentar i a compartir, ha fet uns quants màsters ja, des dels més bàsics de supervivència per les selves tropicals a un de veritablement complex i esgotador, un restaurant a València: Kiaora (“ que estigues bé” en llengua Maorí) que va tancar les seves portes no per falta d´éxit  però que segueix ben viu en altres formes i representacions.  És un amant del ball i dels esports de risc, dues aficions molt relacionades amb la cuina i amb els negocis en general. Ara vol volar, vol seguir descobrint mons i cuines, amb son pare Miguel de vegades (un hippie dels d’abans, és a dir una persona somniadora Íintegra) i sempre amb la seva companya Silvia, un amor de xiqueta que mira i aprèn protegida per l’allargada presència de Yelel,  segueix el binomi Italo-espanyol (la mare de Yelel és també italiana i això es nota), en aquest cas: per a què canviar el rumb si tot està tan bé? són un binomi perfecte, donaran que parlar.
Vegetals silvestres, cuina de temporada, tècniques eclèctiques i diverses i amb un rerefons carregat d’amor, de passió i d’esperança  en la capacitat d’unir de l’aliment i el plaer que comporta seure al voltant d’una taula, estimem el que fem i per això ho volem compartir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CA EN FR ES