El passat divendres dia dos de febrer vàrem gaudir d´una experiència molt enriquidora i satisfactòria,( més enllà de les imperfeccions técniques en les execucions dels plats,) per a nosaltres i per als que van compartir el tast. Segurament també fou enriquidor per a la nostra terra, per als nostres camps, qui sap si algú s´engresca… Anem enfortint els llaços que uneixen productors amb els técnics que, per cert, que bona la que ens va ajudar: com canvien les nostres percepcions quan algú ens agarra de la mà i ens guia pels camins dels matissos i les peculiaritats de cada varietat! I amb nosaltres mateix, els elaboradors i coproductors, com ens agrada anomanar-nos, i per fi, als consumidors finals, objectiu real del nostre treball.
Olis Pobill, fets des del saber al camp i al molí i també des del cor, des d´eixe lloc des d´on de saber fer les coses per mantindre´s com a empresa i també des d´on s´agarren les forces quan l´economia no es prou, d´eixa arrel on xuclem quan no plou i toca remar amb el que portem endins. Subsistir com a empresa és important clar però també ho és poder mirar a la cara als nostres camps, a les oliveres i als nostres vells que tanta pedra van traure per a que ara tinguem bancals, oliverars o sorts dels que poder sucar, ojalà segueixen brostant molts més projectes com aquest i ens fagen gaudir com ho fan. Farga, Morruda, Nana (o Canetera) i Arbequina, que bons i quin gust!
Tast d´OOVE “Pobill” i sopar amb elaboracions harmonitzades amb olis de les diferents varietats d´olives.
Aperitius:
Pans i coques: Gràcies Bea, que bions i que de veritat!
Pà casolà de farina blanca ecòlogica de “La Era”, varietat Florencia Aurora, amb l´oli Arbequina
Pà integral d´espelta i olives del forn del Parral, (Quina llàstima que s’ens acabe el forn referència de farines ecològiques), amb l´oli Nana (Canetera)
Pà sense gluten casolà amb farines de fàjol, arròs i cigró. Oli de Farga
“Pà de pi”, farines ecològiques, semi-integrals aromatitzades al pi. Oli de Morruda.
Maridarem aquestos pans amb vi blanc “barrica” de Clos d´Esgarracordes (que bé està!!)
Entrants:
Verdures a la brasa (Carxofes, bròquil i clafolls de ceba amb sorpresa) amb salsa romesco feta en oli d´Arbequina.
Humus de fesols del confit (de Viver) a la sàlvia, crema d´ametlla marcona i galera (es va coure massa) per a senyorets. Oli de oliva morruda.
Per a aquests entrants tastarem el vi rosat del Vinyet (Sant Jordi)
Principal:
Crep de garrofa, pernil brasejat i tàrtara de verdures amb oli de Nana.
Gelat d´oli arbequina, arnadí i galeta d´oli morruda.
Per al principal i les postres vam tastar el vi negre del Vinyet (Sant Jordi).
Menció a part requerixen els vins de “Lo vinyet”: Vins francs, nets i de la nostra terra, de la classe de vins que quan t´apropes a la boca reconeixes com a teus, com de casa i a més, oloren nets, frescs i avellidors. I quan sap Adolf de varietats, història i geologia, encissador, gràcies!
Leave a Reply